Komedie voor:

5 dames – 5 heren (alternatieve bezetting mogelijk)

Decor:

Patiëntenkamer op de derde verdieping van een rusthuis

Personages:
 Max van Tillaar  50
 Martha  45, zijn vrouw
 Toine  40, patiënt
 Bernhard  35, patiënt
 Victor  doofstomme klusjesman
 Madam Potter  diensthoofd
 Juffrouw Blankaart  30, verpleegster
 Johanna  debiel patiënte
 Dokter
 Politieagente

(De mogelijkheid bestaat dat Marta tevens de rol van Johanna speelt en dat Vicor tevens de rol van politieagent speelt.)

Korte inhoud:

Max, een uitgesproken pessimist, ziet in dit leven geen hoopgevend perspectief meer waardoor hij z’n vrouw Martha constant in het harnas jaagt. Als hij ook nog vermoedt dat z’n hart het kortelings zal begeven is dat de druppel voor Martha. Ze dwingt Max om dringend een kuur van tien dagen te volgen in een rusthuis alvorens er “accidenten” gebeuren.

Wat niemand voor mogelijk achtte gebeurt toch, Max sluit in het rusthuis vriendschap met twee andere patiënten en durft zelfs optornen tegen het autoritair gezag van hoofdzuster Potter. Er komt plots leven in de brouwerij door de komst van Max.

De anders zo zielige sfeer binnen deze vier muren ondergaat een hele metamorfose. Max en z’n twee kompanen breken met de plaatselijke eentonigheid en beramen zelfs een bankoverval.

Zullen ze erin slagen om uit de klauwen van “madam Potter” te blijven? Wat ontdekt Martha als ze na tien dagen Max komt afhalen…?

terug naar toneelstukken