Komedie voor:

2 dames – 5 heren

Personages:

Nonkel Jef
Sander
Eduard
Odette
Magda
Pastoor
Zotten Dre

Korte inhoud:

Het verhaal speelt zich af in Ginderbos waar boer Jef Melkenbeek (nonkel Jef) woont in zijn boerderij samen met zijn nichtje Odette en Sander.

In het anders rustige en vredige dorp in de Kempen is er een bankoverval gepleegd. De daders zijn reeds opgepakt, maar van de buit is geen spoor.

 

Sander vindt in een vuilnisbak in  het dorp een tas die heel erg lijkt op de tas van Eduard, de veearts. Sander krijgt de tas niet open en overhandigt hem aan nonkel Jef. Wanneer die de tas uiteindelijk open krijgt, ziet hij dat ze vol bankbiljetten zit ter waarde van € 100 000.

 

Nonkel Jef is dolgelukkig met het geld. Na de slechte patattenoogst komt dit goed van pas. En zoals we Jef kennen – de gierigste boer uit Ginderbos en omstreken die uit alles geld probeert te slaan – wil hij het geld voor zichzelf houden.

 

Maar per vergissing wordt de tas door iemand meegenomen en krijgen anderen weet van de buit van Nonkel Jef. Iedereen heeft wel een reden om een deel van het geld te bemachtigen. Zotten Dré, zijn schoonzus Magda, nichtje Odette, Sander en zelfs de dorpspastoor trachten een deel van deze buit te incasseren. Of dit allemaal goed komt kan u zien in dit dolkomisch blijspel.

 

(gebaseerd op de gelijknamige tv-serie NONKEL JEF)

terug naar toneelstukken