Komedie voor:

6 dames – 5 heren

Decor:

Een rommelige theaterruimte

Personages:
Korte inhoud:

Yvonne Bex leeft al jaren een minzaam bestaan. Haar man Fons beriddert zonder tegenwind de financiële situatie in het huishouden en ook bij het nemen van beslissingen staat Yvonne steeds op de tweede rij. Haar enige ontspanning is de vrouwengilde. Yvonne berust in haar lot en lijkt zo ook oud te worden.

Door een kleine aanvaring met een hautaine buurvrouw komt daar plots verandering in. Yvonne zint op weerwraak. En die kans krijgt ze als de plaatselijke vrouwengilde onder haar leden een èchte kookwedstrijd organiseert. Eerder toevallig komt Yvonne in de finale. Voor haar is dit dè kans om een bocht te maken in haar eentonig leven en om iedereen aan te tonen dat ze ook een mening heeft.Tijdens de beruchte finale ontpopt Yvonne zich tot een gerenomeerde keukenprinses die niks of niemand uit de weg gaat.Vereniging “De botvink” wil met haar leden een snoepreisje maken naar Lourdes. Er is maar één probleem: de clubkas is leeg.

Om hun kas te spijzen stelt men voor om met de eigen leden een stukje uit de bijbel te verfilmen. Herrie bij de rolverdeling, een aan de drank verslaafde voorzitter die z’n handen niet kan thuishouden, een ondervoorzitter die met een wispelturige dochter zit, een poetsvrouw die ook een rolletje wil, een hautaine regisseur uit Brussel, echtgenotes die het niet meer zien zitten, een boer die de rol van z’n leven krijgt als hij “een boom” moet spelen.

Ingrediënten genoeg om er een potje van te maken…!

terug naar toneelstukken